Duurzaamheid

In de Groene Oever staat het thema ‘Duurzaam wonen en leven’ centraal. Iets dat afstraalt op de sfeer en identiteit binnen de wijk. Aan de hand van deze leidraad worden de wijk en de woningen ontworpen, met ruimte voor ideeën en woonidealen op het gebied van duurzaamheid van de toekomstige bewoners. Zo wordt er extra wadi’s, veel bomen, LED-verlichting op straat toegepast.

De woningen zijn duurzaam ontworpen. In de eerste plaats zijn nieuwbouwwoningen al veel energiezuiniger dan bestaande bouw. Maar in de Groene Oever hebben we de duurzaamheidslat in de basis zelfs nog hoger gelegd. Standaard zijn alle woningen en het appartementengebouw namelijk voorzien van zonnepanelen, een slimme energiemeter, waterbesparende kranen en hotfill-aansluitingen voor wasmachine en vaatwasser. Daarnaast worden de tweekappers en vrijstaande woningen uitgerust met zonneboilers. Met deze maatregelen wordt zowel het milieu als uw portemonnee ontzien. Deze voordelen gelden niet alleen ten opzichte van de bestaande bouw, maar hiermee gaat de Groene Oever standaard ook veel verder dan andere nieuwbouwprojecten.

Ondanks dat een woning in de Groene Oever al veel duurzamer is, is het mogelijk om naar eigen inzicht duurzaamheidsopties toe te voegen. Zeker in het geval van nieuwbouwwoningen kunt u ‘groene’ voorzieningen relatief eenvoudig laten aanleggen en daardoor ook sneller terugverdienen. De Groene Oever is het bewijs dat duurzaamheid, comfort en kostenbewustzijn goed samengaan.